Kultur & Adfærd

Hvordan kommer arbejdspladsen til at se ud efter corona?

Hvad kommer der til at ske efter conronapandemien og hvordan håndterer du som leder bedst den usikre fremtid, der ligger foran os alle?

Det tager vi et kig på i denne artikel.

Det er vigtigt at overveje, hvad man selv tror, det vil ske og hvordan man selv har det. Ligeså vigtigt er det at ledere snakker med deres medarbejdere om, hvordan de tror det kommer til at gå. Det er nemlig langt fra sikkert, at I har de samme forventninger og bekymringer til fremtiden.

Som leder skal du være bevidst om, at det er nødvendigt, at behandle folk forskelligt, alt efter hvordan de ser på fremtiden.

Kultur & Adfærd

Der er to variabler, der vigtige at se på:

1. Hvordan verden kommer til at udvikle sig: bliver den mere åben eller mere lukket (opdelt i zoner)?

2. Hvordan mødet mellem os mennesker kommer til at udvikle sig; bliver vi mere forsigtige eller er er vi klar til at vende tilbage til normalen?

Sætter vi disse to akser sammen i et 2×2 matrix er der fire forskellige scenarier:

Scenarie 1: Åben verden præget af frygt

En verden der er åben men præget af frygt er en verden hvor verden er blevet normal, men medarbejdere og/eller ledelsen er bange.

Scenarie 2: Opdelt verden præget af frygt

En verden hvor den fysiske verden fortsat er opdelt i zoner, og der holdes fortsat afstand. Både fordi der er frygt, men også på grund af usikkerhed blandt medarbejdere og ledelse.

Scenarie 3: Opdelt verden præget af optimisme

En verden der er åben og hvor vi langsomt vender tilbage til normalen. Verden er stadig opdelt, og du oplever at dine medarbejdere er utålmodige. Nu vil vi alle bare gerne vende tilbage til normalen og vi begynder måske at snyde med reglerne eller laver lokale og “tilpassede” regler.

Scenarie 4: Åben verden præget af optimisme

Pandemien er overstået og har sat gang i ny innovation og nye måder at tænke på. Vi har savnet de fysiske møder, god hygiejne og sikkerhed er blevet en god vane og vi er alle klar over værdien i de digitale muligheder.

 

Så hvordan tror I i fremtiden ser ud? Det er ikke sikkert, vi alle ser fremtiden ens efter krisen. Tror I på, at verden bliver mere åben eller bliver der holdt fast i opdelingen nogen tid endnu – måske længe endnu?

Og hvordan har du og dine medarbejdere det egentlig? Er I stadig nervøse for fremtiden eller tripper dine medarbejdere for at komme i gang igen?

Det er vigtigt at tage denne snak ude i organisationen, så du som leder, ved hvordan du bedst skal reagere og hvilke forholdsregler de skal tage. Er dine medarbejdere f.eks. Stadig nervøse er det en god ide at understrege jeres fokus på sikkerhed og hygiejne, er dine medarbejder derimod utålmodige efter at alting vender tilbage til normalen giver det god mening, at minde dem om at fastholde de gode vaner lidt endnu.

Relaterede emner

faarup-sommerland_cover
Den der er tættest på gæsten har bolden
market-mapping
Market mapping
tips-til-kold-canvas_cover
Tips til dig, der skal i gang med kold kanvas
nps-ville-dine-kunder-anbefale-din-virksomhed-til-en-ven_cover
NPS®: Ville dine kunder anbefale din virksomhed til en ven? 

Få et gratis tjek

Udfyld formularen for at booke en 30-60 minutters session. 

Vi vil svarer inden for 24 timer

book et foredrag

Kontakt os i dag og hør om dine muligheder

Tusind Tak

Vi har modtaget din henvendelse og vender tilbage hurtigst muligt