Ledelse og organisation

« Forrige 1   2    Næste »

Gør motivation af dine medarbejdere til en vane med disse tre trin

Du har droppet gulerod og straf. Har gjort arbejdet for at finde ud af, hvad der motiverer dine medarbejdere, set på deres individuelle behov, mål og så videre. Du har måske endda lagt en plan for, hvordan du vil gribe det an. For motiverede medarbejdere er vigtigere end noget andet i din virksomhed. Men det bliver stadig ikke til noget.

Belønninger skader dine (medarbejderes) præstationer

I flere virksomheder er det almindelig praksis, at direktøren får en stor bonus, når det går godt. Formålet er selvfølgelig at motivere denne direktør til at yde sit bedste. Men forskning viser, at økonomiske belønninger ikke har den ønskede effekt. Faktisk har de den stik modsatte effekt på os. Vi bliver mindre motiverede, mindre kreative og præsterer ganske enkelt dårligere.

Storytelling: Lederens stærkeste våben

Da jeg var barn, fortalte min far altid historier, når vi inviterede min klasse til fødselsdag. Jeg gik i en klasse, hvor der var gang i den, uro og måske lidt for meget ballade, men når min far fortalte historier, var der ro. Hvad det er ved historier, der kan få 16 livlige unger til at sidde stille 15 min., høje på sodavand og lagkage? Jeg har gravet i eksperimenter og forskning, der befinder sig i krydsfeltet mellem storytelling, psykologi og hjerneforskning og her er tre forskningsresultater, som er interessant for ledere.

Neuroleadership: Hvad enhver leder bør vide om hjernen

I en tid, hvor lederens største force i højere og højere grad bliver at skabe engagement på arbejdspladsen, giver hjerneforskningens solide videnskabelige resultater, der viser, hvad der sker i den menneskelige hjerne, når du interagerer med andre. Neuroleadership giver dig en vigtig forståelse af, at din arbejdsplads først og fremmest er et socialt miljø, og at den menneskelige hjerne har brug for at blive ledt på en måde, der også plejer dens sociale behov.

Glæde og succes hænger uløseligt sammen

Vi er bedst, når vi er glade (2013), er titlen på en ny bog om ledelse, som sætter fokus på glæde som en enorm uudnyttet ressource ude i virksomhederne. I bogen beskriver forfatteren Michael Kamber, på baggrund af egne leder- og livserfaringer, hvordan personer og organisationer forbedrer performance og konkurrenceevne gennem glæde.

Frivillighed er nøgleordet til motivation

De frivillige vil gerne gøre en forskel og være med til at udvikle og forandre den sag, de brænder for. De motiveres af noget andet end løn, og det er dét, der bør genskabes i erhvervslivet, så man kan opnå den samme grad af motivation.

Økonomisk ledelse er en eftertragtet vare

Der stilles stadig større og større krav til lederens økonomiske indsigt. I takt med de forandringer, der sker i virksomhederne, og de hurtige beslutningsprocesser en forandringskultur fører med sig, er det økonomiske overblik og ansvar rykket tættere på driften.

Selvledelse

I dette tema sætter vi fokus på selvledelse, og på hvordan du selv kan tilegne dig evnen til at blive mere selvledende, eller bruge metoderne til at gøre dine medarbejdere (mere) selvledende.

Indretning med Feng Shui fordobler omsætningen

Lederindsigt.dk har talt med Torben Hecksher om, hvordan man skaber et harmonisk samspil mellem mennesker og deres omgivelser, og om hvordan virksomheder kan indrette med feng shui og få succes.

Udvikling af lederskab

Lederen skal rette sit fokus mod lederskabet og lære at udøve det. En tommelfingerregel siger, at ledelse er; at gøre ting rigtigt, mens lederskab er; at gøre de rigtige ting. Lederskabet er vigtigt for, at du som leder kan skabe de gode resultater gennem dine medarbejdere.
« Forrige 1   2    Næste »