Salg, marketing og kommunikation

« Forrige 1   2    Næste »

For og imod nudging

Nudging har den seneste tid tiltrukket sig stor opmærksomhed med sine løfter om et billigt, diskret, forbudsfrit alternativ til regler, påbud, forbud og andre mere negative indgreb. Nudging hævder nemlig, at man kan ændre personers adfærd blot ved at ændre på deres omgivelser. Men har du også hørt om den kritik, metoden har tiltrukket sig?

Hvis chefen sender færre emails, følger medarbejderne trop

Antallet af e-mails du som ledere modtager, stiger og stiger, og tiden du skal bruge på at sortere, læse og besvare følger med opad. E-mail-håndtering bliver en større og større del af din hverdag. Nogle forskere rapporterer endda, at op til 40 % af en arbejdsdag går med e-mails. Fyrre procent! Men hvor kommer alle disse e-mails fra? Hvem er det, der sender dem? Hvis skyld er det?

Derfor er det mere sandsynligt, at du køber, hvis du handler fra din iPad

Vi har en tendens til at forøge værdien på en genstand, når vi ejer den. Psykologer kalder dette for ”endowment effekten”. Den er tilstede i selv trivielle ting som kaffekopper og chokoladebarer, som en person lige har modtaget i et laboratorium. Disse lidt irrationelle nylige ejere vil have langt flere penge for kaffekoppen, end mere rationelle købere er villige til at betale for dem.

Storytelling: Lederens stærkeste våben

Da jeg var barn, fortalte min far altid historier, når vi inviterede min klasse til fødselsdag. Jeg gik i en klasse, hvor der var gang i den, uro og måske lidt for meget ballade, men når min far fortalte historier, var der ro. Hvad det er ved historier, der kan få 16 livlige unger til at sidde stille 15 min., høje på sodavand og lagkage? Jeg har gravet i eksperimenter og forskning, der befinder sig i krydsfeltet mellem storytelling, psykologi og hjerneforskning og her er tre forskningsresultater, som er interessant for ledere.

Intranettet - vejen til god kommunikation på arbejdspladsen

Hvordan får du overbevist dine medarbejdere om, at det er langt hurtigere at finde information på intranettet end i mapperne på reolerne eller på opslagstavlen i kantien? Det gør du med målrettet og vedkommende viden på intranettet.

4MAT - Læringsstile, pædagogisk metode og proces

4MAT sætter fokus på læringsstile og hjernens indflydelse på menneskers måde at opfatte og omsætte viden på. Gør det muligt at engagere og motivere forskellige typer af modtagere.

Solution Selling©

Solution Selling© er en filosofi, en metode og en række konkrete værktøjer, der kan hjælpe virksomheder med at øge omsætningen på trods af svære vilkår.

Læg en effektiv kommunikationsstrategi

Du og din virksomhed kommunikerer hele tiden. Man kan ikke ikke-kommunikere, så det gælder om at have en plan. Målrettet, troværdig kommunikation styrker din virksomheds brand - og kan aflæses direkte på bundlinjen.

Så sig dog noget!

Kommunikation er vejen til dine medarbejderes hjerter. Og faktisk er det også det, Lone Ryg Olsen, HR- og kommunikationskonsulent, oplever, at flest medarbejdere efterlyser – at lederen kommunikerer mere.

Hvad skal du leve af, når du dør?

Alle produkter og services bliver mere og mere digitale og sociale, mens omkostninger og priser reduceres. Det betyder, at enkeltpersoner og start-ups er i stand til at udfordre selv de mest etablerede institutioner. Er du klar til den digitale revolution?
« Forrige 1   2    Næste »