Samfund og eksport

Kom i gang med at eksportere med tilskud

I forhold til eksportfremmeaktiviteter, findes der en række forskellige tilskudsordninger, danske virksomheder kan få fingre i. Eksportrådet er en af de instanser, der yder tilskud til små- og mellemstore virksomheder. Tilskuddene er omfattet af følgende aktiviteter og programmer:

1. Eksportstart

Tilskud til eksportrelateret rådgivning og assistance fra eksportrådgiverne på Danmarks ambassader, generalkonsulater og handelskontorer på 60 markeder verden over. Måske mangler du kommerciel assistance til markedsundersøgelser, partnersøgning, markedsføring, konkurrentanalyse eller lignende? Via Eksportstartprogrammet kan du få hjælp hertil.

Læs mere om Eksportstart >

2. Innovation

Tilskud til innovationsrelateret rådgivning og assistance fra Danmarks innovationscentre i Silicon Valley, München, Shanghai og Hongkong.

Læs mere om 'Innovation Packages' her >

3. VITUS

VITUS-programmet hjælper danske virksomheder med hurtigt og effektivt at erobre et nyt eksportmarked. VITUS-forløbet varer i 9 måneder. Programmet hjælper virksomheder ud på eksportmarkedet med den klare målsætning at etablere virksomheden på markedet og indhente den første ordre. Grøn Vitus er et af programmerne under ordningen, og yder støtte til grønne løsninger.

Læs mere om VITUS her > 

4. Eksportfremstød

Grupper af danske virksomheder kan få tilskud til fællesudgifterne i forbindelse med eksportfremstød. Formålet med fælles eksportfremstød er at skabe konkrete kontakter til forretnings- og samarbejdspartnere på eksportmarkederne og give de deltagende virksomheder større viden om markeds- og forretningsvilkår.

Læs mere om eksportfremstød her >

Der findes en komplet oversigt over tilskudsmuligheder til danske virksomheder på Vækstguidens hjemmeside, www.vækstguiden.dk

Kilde: Eksportrådet, www.um.dk