Ledelse og organisation

Feminint lederskab

Af: Kirsten Stendevad

Feminint Lederskab er ikke et spørgsmål om "kvindelig ledelse" eller "feministisk ledelse", men om et nyt, holistisk lederskab, som der er brug for i en tid, der kalder på innovation, service, networking og fleksibilitet. Der er ikke tale om, at kvinder kun skal bruge deres kvindelige side, men om, at virksomhederne får mere glæde af det unikke, kvinder har at byde på, hvis de er autentiske i stedet for at imitere den traditionelle, maskuline ledelsesstil. Ikke alene kan kvinder tilføje nogle brikker til helheden, når de også bringer deres indre, bevidste lederskab i spil, i stedet for kun at bruge deres rationelle handlingsgear. Kvindelige ledere bliver også først inspirerende rollemodeller for de nye generationer, når man kan mærke, at de er kvinder!

Kvinder har glæde af feminint lederskab, fordi de bliver i stand til at lede effektivt uden stress, hvilket skaber bedre, mere kreative arbejdspladser.

Mænd har glæde af feminint lederskab, fordi kvinder kan vise vej til den nye ledelsesstil, som alle i virksomheden, inklusive bundlinjen, profiterer af.

Her kan du få en indføring i feminint lederskab, og hvordan du kan komme i gang med at praktisere det.
Video: Feminint lederskab (1/5)