HR og personlig udvikling

Sæt farve på dine noter og bliv en bedre tænker

Er du typen der elsker at tage noter i hånden? Holder du af følelsen af blyant eller kuglepen mod papiret og den frihed det giver at kunne lave pile, understregninger eller sågar tegninger, der illustrerer din noter? Men synes du også, at det nogen gange kan være svært at holde overblikket over dine mange forskellige noter. Er du nødt til at læse alle dine noter igennem, for at finde den der forfatter eller den metode du kan huske, står der. Et eller andet sted?

Så kan det være, at du udover blyant eller kuglepen også skal have gang i dine farver.

Forskning viser nemlig, at farver på f.eks. grafer og tabeller gør det lettere at genkalde sig dem og at ”color coding” kan være et meget vigtig element i forhold til din præstation. Hvis anvendt rigtigt.

Farvekod din noter

Hvis du vil have flere farver ind i dine noter, er der flere forskellige måder at gøre det på.

Traditionelle noter
Bruger du traditionelle noter, kan du f.eks. gøre kontaktpersoners navne grønne, begivenheder røde, dine handlepunkter blå, andres sorte, vigtige tidspunkter lilla etc. Eller hvad der nu passer til din type noter.

Mindmap
En anden god notatteknik kan være at bruge et mind map. Også her giver det at anvende farver mening. Det gør både dit mind map mere interessant at se på, og sorterer dine notater i grupper, så det bliver mere overskueligt og lader lettere nye associationer opstå.

Gør du dette, så tænker du måske endda bedst med blyanten i hånden.