Kultur & adfærd

De 7 vigtigste krav de nye generationer stiller til din virksomhed

Hvor god er din virksomhed til at tiltrække og fastholde de unge medarbejdere fra generation Z? Hvis de kniber få du her en top-7 over de vigtigste krav jeres unge medarbejdere har.

De unge generationer stiller en række krav til deres arbejdspladser, som er vigtige for arbejdsgivere at være opmærksomme på, for at kunne tiltrække og fastholde talent. Disse krav omfatter bl.a. udviklingsmuligheder, relationer til ledere, fællesskab, anerkendelse, mening i arbejdet og mental sundhed.

Kultur & adfærd

 1. Udviklingsmuligheder: Unge søger job, hvor de kan udvikle sig, og forventer, at denne udvikling sker hurtigt. De ønsker dialog om deres udviklingstempo og karrieremuligheder, hvilket stiller krav til lederes evne til at håndtere deres utålmodighed.

 

 1. Relationer til ledere: Generation Z vægter relationer til deres ledere højt, og disse relationer skal være præget af ligeværdighed og autenticitet. En tæt og konstruktiv relation til lederen er afgørende for den unges trivsel og udvikling.

 

 1. Fællesskab: Unge medarbejdere lægger vægt på både det faglige og sociale fællesskab. Dette er vigtigt for deres faglige identitet og følelse af tilhørighed, som igen bidrager til fastholdelse og tilfredshed på arbejdspladsen,

 

 1. Anerkendelse: Der er et stærkt behov for anerkendelse blandt unge medarbejdere, både for deres faglige kompetencer og personlige bidrag. Anerkendelse bidrager til deres trivsel og tilfredshed på arbejdet

 

 1. Mening i arbejdet: Generation Z er formålsdrevne og søger mening med deres indsats. De ønsker at se, hvordan deres arbejdsopgaver bidrager til større formål, hvilket kræver at ledere investerer tid i løbende dialog om arbejdsopgavernes betydning.

 

 1. Mental sundhed: Mental sundhed er et centralt element for de unge generationer. Stress, angst og udbrændthed er alvorlige bekymringer, og unge ønsker en arbejdsplads, der tager hånd om deres mentale sundhed, herunder også en balance mellem arbejdsliv og privatliv.

 

 1. Diversitet og inklusion: Unge vægter højt, at arbejdspladsen er inkluderende og mangfoldig, hvor alle føler sig velkomne og værdsat, uanset etnisk oprindelse, køn, seksuel orientering eller andre faktorer.

 

For at imødekomme disse krav, kan virksomheder:

 

 • Sikre løbende udviklingsmuligheder og karriereveje for medarbejdere.
 • Skabe stærke relationer mellem ledere og medarbejdere gennem ægte dialog og interesse for den enkeltes behov og udvikling.
 • Fremme et inkluderende og støttende fællesskab, både fagligt og socialt.
 • Anvende anerkendelse som en del af den daglige ledelse.
 • Integrere formålsdrevne og meningsfulde opgaver i medarbejdernes arbejde.
 • Prioritere mental sundhed og arbejde for en sund work/life-balance.
 • Implementere politikker og praksisser, der fremmer diversitet og inklusion.

 

Det er vigtigt, at virksomheder tilpasser deres strategier og ledelsespraksisser for at imødekomme de unge generationers krav, da dette kan være afgørende for at tiltrække og fastholde talentfulde unge medarbejdere.

Relaterede emner

tips-til-kold-canvas_cover
Tips til dig, der skal i gang med kold kanvas
hvad-hjerneforskning-kan-laere-dig-om-kundefastholdelse_cover (1)
Hvad hjerneforskningen kan lære dig om kundefastholdelse
skab-jeres-eget-digitale-oekosystem-for-information-netvaerk-og-salg_cover
Skab jeres eget digitale økosystem for information, netværk og salg
faarup-sommerland_cover
Den der er tættest på gæsten har bolden

Få et gratis tjek

Udfyld formularen for at booke en 30-60 minutters session. 

Vi vil svarer inden for 24 timer

book et foredrag

Kontakt os i dag og hør om dine muligheder

Tusind Tak

Vi har modtaget din henvendelse og vender tilbage hurtigst muligt