Innovation

Design thinking: De syv kompetencer, du skal mestre

Design thinking er en kreativ og problemløsende metode, som kan bruges til at udvikle innovative løsninger på komplekse udfordringer. Design thinking tager udgangspunkt i brugerens behov, ønsker og kontekst, og involverer en iterativ proces med forskellige faser: forstå, definere, idégenerere, prototype og teste.

Men hvad kræver det af dig som designtænker at arbejde med denne metode? Hvilke kompetencer skal du have eller udvikle for at lykkes med design thinking? I denne artikel vil vi præsentere de syv kompetencer, som vi mener er essentielle for at arbejde med design thinking.

Innovation

Disse kompetencer er:

  1. Indlevelse: Evnen til at sætte sig i brugerens sted og forstå deres behov, ønsker, udfordringer og kontekst. Indlevelse er vigtig for at kunne identificere det reelle problem, som du skal løse, og for at skabe løsninger, som er relevante, værdifulde og brugbare for brugeren.
  2. Kritisk tænkning: Evnen til at analysere, vurdere og syntetisere information, samt at stille spørgsmål, udfordre antagelser og identificere problemer. Kritisk tænkning er vigtig for at kunne sortere og prioritere de indsigter, som du får fra din research, og for at kunne definere et klart og fokuseret problem
  3. Kreativitet: Evnen til at generere nye og originale idéer, samt at kombinere og udvikle eksisterende idéer. Kreativitet er vigtig for at kunne skabe mange og forskellige løsningsforslag, som kan imødekomme brugerens problem.
  4. Prototyping Evnen til at lave hurtige og simple modeller af løsninger, som kan testes og forbedres. Prototyping er vigtig for at kunne visualisere og konkretisere dine idéer, samt for at kunne få feedback fra brugere og andre interessenter.
  5. Samarbejde: Evnen til at arbejde sammen med andre, dele viden, give og modtage feedback, og bidrage til et fælles mål. Samarbejde er vigtig for at kunne udnytte de forskellige perspektiver, kompetencer og erfaringer, som du og dine teammedlemmer har, samt for at kunne skabe en fælles forståelse og vision.
  6. Kommunikation: Evnen til at formidle og modtage information, ideer og følelser på en klar, præcis og engagerende måde. Kommunikation er vigtig for at kunne involvere og informere brugere og andre interessenter om din proces og dine løsninger, samt for at kunne argumentere og overbevise om værdien af dine løsninger.
  7. Læring: Evnen til at opsøge, tilegne sig og anvende ny viden og færdigheder, samt at reflektere over og evaluere din egen praksis. Læring er vigtig for at kunne tilpasse dig til nye situationer og udfordringer, samt for at kunne forbedre din proces og dine løsninger løbende.

 

Disse syv kompetencer er ikke kun nyttige for design thinking, men også for mange andre aspekter af dit arbejdsliv og personlige liv. Ved at træne og udvikle disse kompetencer kan du blive en bedre designtænker, men også en bedre medarbejder, leder, kollega, ven og borger.

Få professionelle øjne på DIN udfordring
Book en gratis session
Vores eksperter inden for strategi, bæredygtighed og innovation står klar til at sparre med dig om dine ideer og udfordringer.
Kontakt uforpligtende én af vores konsulenter
Book en gratis time her

Relaterede artikler

ivaerksaetteri-10-trin-til-succes
Iværksætteri: 10 trin til succes
logo- Billund Vand
Brugerdreven innovation formidler grøn viden videre
licence-to-thrill_cover
Historien om Licence to THRILL
mt-hoejgaard-produktivitet-i-byggebranchen_cover
MT Højgaard: Menneskerne bag maskinerne

Få et gratis tjek

Udfyld formularen for at booke en 30-60 minutters session. 

Vi vil svarer inden for 24 timer

book et foredrag

Kontakt os i dag og hør om dine muligheder

Tusind Tak

Vi har modtaget din henvendelse og vender tilbage hurtigst muligt