Ledelse

Hvad er et advisory board?

Der er koldt på toppen siger man, og for en ejerleder kan der også være ensomt. Mange ejerledere og iværksættere er meget alene med mange vitale beslutninger. I større virksomheder har direktionen ofte en bestyrelse, at vende disse beslutninger med, men iværksættere og mindre virksomheder er ikke som f.eks. aktieselskaber forpligtet til at have en bestyrelse. Og arbejdet med at servicere en sådan, er de måske heller i helt klar til.

Ledelse

I virksomheder der enten ikke er store nok eller klar til en bestyrelse, er et advisory board derfor ofte en god idé. Med et advisory board får du nemlig mulighed for at samle en håndfuld kompetente personer, der kan rådgive dig, om de de ting du måske ikke er helt skarp på selv. Og du slipper for de juridiske spidsfindigheder, der følger med en bestyrelse.

Er du usikker på, om en bestyrelse er en god idé, kan et advisory board desuden fungere som en generalprøve på, hvad en bestyrelse kan gøre for dig og din virksomhed. Og ikke mindst, hvad det kræver af dig og virksomheden at “servicere” en bestyrelse.

Et advisory borard er altså en frivillig foranstaltning, der alene er sat i værk for at rådgive virksomhedsejer eller direktør.

Forskellen på et advisory board og en bestyrelse er bl.a.

  • Et advisory board er valgfrit mens en bestyrelse i nogle tilfælde er lovbestemt
  • Et advisory board giver, som navnet siger, råd. En bestyrelse har større beføjelser og har bl.a. magt til at tilsidesætte den adm. direktørs beslutninger
  • Aflønningen er ofte forskellig
  • Medlemmer af et advisory board har intet juridisk ansvar i fht. virksomheden

Relaterede emner

bestyrelse-for-begyndere_cover
Bestyrelse for begyndere
hvad-er-et-advisory-board_cover
Hvad er et advisory board?

Få et gratis tjek

Udfyld formularen for at booke en 30-60 minutters session. 

Vi vil svarer inden for 24 timer

book et foredrag

Kontakt os i dag og hør om dine muligheder

Tusind Tak

Vi har modtaget din henvendelse og vender tilbage hurtigst muligt