Netværk & Relationer

Sådan skriver du til en VIP. 5 vigtige tips

Hvis du tager dine netværksaktiviteter alvorligt, så kommer du ikke uden om at kontakte nogle indflydelsesrige personer. Det kan f.eks. være de bedste specialister inden for din branche, en forfatter med en bestseller eller andre anerkendte personer. Kort sagt: Din branches pinger.

Netværk & Relationer

Men sådan nogle har travlt.

Men de kan, ikke desto mindre, være meget interessante og rigtige gode at kende, både personligt og professionelt. Hvis du er heldig, støder du tilfældigt ind i en VIP på et fly, til en konference eller lignende. Men det sker desværre ikke ret tit. Så hvis du vil have kontakt, er du nødt til at gøre noget aktivt for at komme i kontakt med dem.

Ifølge James Clear fra passivepanda.com er en e-mail, den letteste måde at skabe kontakt.

Og som han skriver, er det typisk den eneste mulighed, du har. For mens telefonnumre holdes tæt på kroppen, kan du ret let finde e-mails på nettet.

Når først du har fundet e-mailadressen, handler det om at få et svar. Clear anbefaler, at du følger disse 5 tips.

1. Forbered dig
Det mindste du kan gøre, når du tager kontakt, er at sørge for at læse op på personen inden. Dette gælder sådan set, uanset hvem du taler med, men er endnu mere vigtigt, når du forsøger at komme i kontakt med en VIP.

Det er vigtigt at, du har lavet dit hjemmearbejde grundigt, fordi de første par ord i din e-mail skal vise, at du respekterer personen, hans/hendes bedrifter og at du har brugt tid på din research. Heldigvis har VIP’ere ofte masser af bedrifter, du kan rose. Henvis til en af disse i din e-mails første linje.

2. VIP’ere sætter pris på kortfattethed
Hvis du modtog 100-vis af e-mail hver dag, er det ikke svært at forestille sig, at mens beskeder med kendte afsendere bliver læst, så vil alle e-mails, der er længere end nogle få sætninger, blive slettet.

Respekter personens tid og fat dig i korthed.

3. Brug deres netværk
Undersøg, inden du tager kontakt, om der er nogen i personens netværk, som kan præsentere dig.

Kendte mennesker har ofte gigantiske netværk, og det kan du drage fordel af. Det burde ikke være svært at finde en journalist, kollega eller bekendt, der har været i kontakt med personen.

4. Vær taknemmelig og vær dig selv
Hvis du har noget værdifuldt at tilbyde personen, er det fantastisk. Men som regel vil du ikke have noget, du kan give en VIP. Hvis du gerne vil have, at han/hun skal hjælpe dig, så gå lige til sagen. Bed om hjælp og husk at sige tak.

5. Forvent intet
Selv om du gør alting rigtig, er det ikke sikkert du kommer igennem. Travle folk har travlt.

Clear fortæller, at nogle virksomheder ligefrem lægger forkerte e-mailadresser op på deres hjemmeside med vilje. Ud fra devisen om, at hvis det er vigtigt nok, så finder du nok en anden måde at komme i kontakt med dem på.

Tøver du stadig med at gå i gang, så husk, at din VIP er et helt almindeligt menneske, der er lige så villig til at hjælpe som alle os andre. Det er ikke så svært, som du tror.

Relaterede emner

Få et gratis tjek

Udfyld formularen for at booke en 30-60 minutters session. 

Vi vil svarer inden for 24 timer

book et foredrag

Kontakt os i dag og hør om dine muligheder

Tusind Tak

Vi har modtaget din henvendelse og vender tilbage hurtigst muligt