Strategi

TOWS

TOWS-matricen (Threats, Opportunities, Weaknesses, Strenghts) er en overbygning på SWOT-modellen, og kan bruges til at finde virksomhedens strategiske udviklingsmuligheder. Overbygningen består i, at TOWS-matricen kombinerer SWOT-modellens faktorer på en ny og mere struktureret måde for at identificere strategiske tiltag og indsatsområder, som virksomheden kan handle på.

Start med at udfylde felterne, der stammer fra SWOT-modellen. Kombiner styrker med muligheder, svagheder med muligheder osv., så der herigennem identificeres en række strategiske muligheder for virksomheden. Elementerne i SWOT-analysen lægger rammerne omkring TOWS-matricen. De resultater, som man er kommet frem til gennem SWOT analysen sættes ind i matricen (markeret med rød i eksemplet her under). Selve TOWS-analysen består af 4 felter.

Strategi

Maxi – maxi(SO): Maksimere stærke sider og maksimere muligheder (opportunities). Hvordan kan virksomheden bruge sine styrker for at udnytte mulighederne? Hvordan forfølger vi den mulighed, som passer til vores styrker?

Maxi – mini (ST): Maksimere stærke sider og minimere trusler. Denne strategi er baseret på at udnytte de stærke sider i virksomheden, der kan håndtere trusler i omverden. Hvordan kan virksomheden udnytte sine styrker for at undgå trulser? Hvordan bruger vi vores styrker til at modarbejde truslerne?

Mini- maxi(WO): Minimere svage sider og maksimere muligheder. Strategien går ud på at minimere virksomhedens svage sider, samtidig med at mulighederne maksimeres. Hvordan kan virksomheden bruge sine muligheder til at minimere eller overvinde svagheder? Kan vi overkomme vores svagheder ved at udnytte muligheder?

Mini – mini (WT): Minimere svage sider og minimere trusler. Dette felt er enhver virksomheds mareridt. Virksomheden står med nogle svage sider samtidig med, at den er konfronteret med trusler. Virksomhedens eksistens kan være truet. Hvordan kan virksomheden minimere svagheder og undgå trulser? Hvordan kan vi sikre os, at vores svagheder ikke gør os yderligere følsomme over for trusler?

 

Få professionelle øjne på DIN udfordring
Book en gratis session
Vores eksperter inden for strategi, bæredygtighed og innovation står klar til at sparre med dig om dine ideer og udfordringer.
Kontakt uforpligtende én af vores konsulenter
Book en gratis time her

Relaterede emner

ansoff-vaekstmatrice_cover
Ansoffs vækstmatrice
Cover_Revolutionerende strategi
Revolutionerende strategi: Fra statiske modeller til dynamiske praksisser
The_Golden_Circle
Bliv mere inspirerende, succesfuld og betydningsfuld – find dit WHY
mission-vision-maal-og-vaerdier_cover
Skab en fælles retning med mission, vision og værdier

Få et gratis tjek

Udfyld formularen for at booke en 30-60 minutters session. 

Vi vil svarer inden for 24 timer

book et foredrag

Kontakt os i dag og hør om dine muligheder

Tusind Tak

Vi har modtaget din henvendelse og vender tilbage hurtigst muligt